• Publicerat 13 maj, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar

Rödeby AIF:s Filip Varenhed blev stor matchhjälte när Sveriges P16 Future Team vände 0-2 till seger 3-2 mot Belgien. Blekingekillen Filip Varenhed vände med sina tre mål matchen på egen hand. Han berättar exklusivt för fotbolliblekinge.se om sina tre mål i den svenska landslagströjan.

– Helt fantastiskt att få göra mål i den svenska landslagströjan och dessutom 3 mål och samtidigt vända matchen, säger Filip Varenhed till fotbolliblekinge.se.

En match som började på allra sämsta vis för det svenska P16 Future Team.  Redan i den femte minuten kunde belgarna ta ledningen på straff genom Johan Dendoncker. Detta efter att Albin Welén missat ett försök till brytning och i stället rivit ner en belgisk spelare.

Sverige var utspelade i första halvlek och låg under med 0-2 i paus, men sen var det dags för Rödebys Filip Varenhed att stiga in i handlingen.

– Ja, så blev det. Vid första målet slarvade Belgarna i backlinjen och det tog jag vara på, drog en spelare och tryckte sen in bollen i högra hörnet.

Mål nummer två såg precis likadant ut, återigen slarvade Belgien och blekinges nya succéspelare satte den igen i det högra hörnet utan chans för Belgiens målvakt. Men Varenhed var inte nöjd med det utan det skulle bli ett mål till och fullbordat hattrick.

– Vi har ett uppspel på högerkanten där vi kommer runt på kanten, slår ett fint inlägg mot bortre ytan där jag dyker upp och trycker dit den på volley, säger en supernöjd Filip Varenhed till fotbolliblekinge.se.

Skyttekungen är redan klar för allsvenska storklubben Elfsborg, flyttlasset går till sommaren, men dagens succé har inte gått obemärkt förbi agenter och utländska proffsklubbar. Du skulle kanske väntat med Elfsborg?

– Haha, nej då. Jag vill stanna i Sverige och utvecklas. Elfsborg blir en bra klubb för mig.

Samlingen är inte slut efter matchen mot Belgien utan det blir landslagsfotboll några dagar till.

– Ja, det stämmer. Vi tränar imorgon, sen är det ny match på torsdag och därefter hemfärd till Rödeby, avslutar en nöjd Filip Varenhed till fotbolliblekinge.se

Läs mer om Varenhed

Se Filip Varenheds hattrick mot Belgien

 

 

One thought on “Varenhed om hattricksuccén mot Belgien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *