• Publicerat 1 juni, 2014
 • Skrivet av Redaktionen
 • 12 Kommentarer
Foto: Jonas Gustafsson

Patrik Ingelsten värvades som den stora frälsaren till flyktade och numera Kalmar FF-spelaren Pär Ericsson. Men anfallaren har haft det jobbigt och fortfarande inte lyckats hitta målet i allsvenskan och lika knapert var det i träningsmatcherna. När målskyttet inte lossnade valde Lasse Jacobsson att placera anfallaren på en kant vilket inte är Ingelstens naturliga position. Efter ett antal matcher som kantspringare hamnade Ingelsten på bänken och där han fastnat i match efter match. Nu har det gått så långt att Mjällbys så kallade supportrar buar och visar sin avsky när Ingelsten blir inbytt. Senast hände det igår när anfallaren byttes in mot Åtvidaberg. Idag har det blåst upp en storm på Facebook och då fick Patrik Ingelstens fru nog och gick in för att försvara sin man. Nedan följer hennes svar till de som buar ut hennes man plus andra åsikter om bänkningen.

– Jag har följt min mans karriär i många år nu, och jag har aldrig varit med om något liknande. Som jag tidigare skrivit, helt sjukt dåligt gjort att bua ut en egen spelare. De som gjorde detta borde verkligen skämmas!!

Som spelarfru så ”ska” jag ju helst inte uttrycka mina åsikter, men i nuläget börjar det bli svårt att hålla tyst. Efter gårdagens händelse och speciellt när man läser sådana kommentarer. Såklart har alla rätt till sina egna åsikter, och jag hade inte brytt mig om att kommentera någon utav er om det ni skriver var befogat.

Men min man har inte fått någon ärlig chans. Han fick först spela som högerytter i ett antal matcher…inte alls hans position, han har alla år utomlands spelat som forward och det är också där han presterar bäst. EN match har han fått spela från start som forward och den matchen vann Maif och min man hade även en assist. Sen dess har han varit bänkad. (????!!!!)

Jag vet vilka resurser han sitter inne med, jag har följt honom i många år och vet vad han är kapabel till. Därmed tycker jag att det är en skam att han inte får starta matcherna på sin riktiga position och får ett förtroende från sin tränare, och er fans runtomkring.

Man värvar inte en spelare för att sen inte ge honom en ärlig chans. Ni har en riktigt vass anfallare på er bänk just nu, och en del av er ”supportrar” väljer att bua ut honom när han blir inbytt….

Ps. Självklart är detta MINA åsikter, inte Patriks Ds / Sophie Ingelsten

Läs även Erton Fejzullahu ”Jag ska lura folk på pengar, precis som jag har blivit lurad”

 

12 thoughts on “Ingelstens fru ryter till om buropen på Strandvallen

 1. En jättestor, rungande applåd för detta inlägg! Mycket starkt gjort och helt rätt dessutom! Jag har förgäves försökt på olika forum och på twitter bl a förmå de s k supportrarna att ta reson och sagt precis som du säger att INGEN av MAIF:s spelare kan bedömas rättvist än så länge eftersom spelsystemet ändrades och inte ändrades tillbaka förrän efter flera matcher. Efter ändringen har det skett en remarkabel förbättring av lagets spel. Dock har din man som du så klokt säger ej fått chansen på sin rätta position som han är värvad till (!) under mer än en match och då fick han helt riktigt en assist! Det är djupt beklämmande att som gulsvart supporter sen 40 år tillbaka läsa vilken personförföljelse och hatkampanj som pågått på samtliga olika forum och media ända sedan Ingelsten kom hit!!! När jag påtalat detta så har jag precis som du blivit offer för ”oskrivna lagar” och kallats öknamn, fått veta att jag inget fattar och ingen riktig supporter är (!) samt t o m blivit hotad!!! Jag är jublande glad över att jag via Haynes blogg och nu Ingelstens livskamrat får en rejäl UPPRÄTTELSE, tusen tack för det!!!

 2. Så här skriver en S K supporter på fullt allvar på MAIF:s forum; inte undra på att han måste vara anonym!!! Lärt sig något från det som hände i Helsingborg månne?!?

  Utan trosor i Tyrolen
  Sänt: 2014-06-02 10:03
  Uppenbarligen får Mjällby AIF i framtiden skriva in i sina kontrakt att inte heller spelarfruar får exponera sig i media på ett sätt som kan skada klubben.

  Angående buandet. Att vissa supportrar buar, oavsett anledning och syfte, måste accepteras tycker jag. Att som supporter uttrycka sin frustration över den sportsliga situationen på plats på arenan när man betalat entré (och i förlängningen spelarnas lön) är en rättighet man har. Att det sen inte får den effekt man egentligen är ute efter och att spelare (eller spelarfruar) tar illa vid sig eller att det är ”osmakligt” är en annan sak. Det är väldigt få som säger så mycket om åskådare buar åt domaren tex. Om det nu är buandet riktat mot specifika personer man tycker är dåligt borde det komma reaktioner då också.

  Fru Ingelsten skriver att hon aldrig varit med om liknande. Okej, så kanske det är, men på Listerlandet med omnejd betyder fotboll något för människor. Folk bryr sig och ibland tar frustrationen över förnuftet och det kan leda till buande. Dåligt-javisst, men det förekommer.

  Det är ingen social verksamhet att spela fotboll i Mjällby AIF, det är en profession där man tjänar pengar på att göra supportrarna nöjda genom att leverera poänggivande spel.

  På många sätt är fotboll och fotbollsarenor forum där vanliga etikettregler inte gäller (ungefär som nätforum men mycket mer påtagligt). Att ha ett ställe att skrika ut sin frustration och glömma vardagen och sina vanliga problem är viktigt och behövligt för många. Oftast riktas det mot motståndarna, ibland mot domaren, då och då mot tränaren och vid väldigt få tillfällen mot egna spelare.

  Till sist, jag tillhör inte de som buade.

 3. Ett annat inlägg på Svenska Fans forum; ännu en S K supporter som tycks skriva med just Ändan…………

  JCash Postat via SvenskaFans-appen
  Sänt: 2014-06-01 23:56 Ändrat: 2014-06-02 00:41:53
  Läste precis en artikel om att Ingelstens fru skrivit ett inlägg på facebook som snappats upp av fotbolliblekinge.se Däremot tycker jag det är
  brist på respekt och en stor portion okunskap när fru Ingelsten även kommenterar laguttagningar, kritiserar tränaren samt fansen och menar att hennes man inte fått en ”ärlig” chans som forward. Alla som följer Mjällby, ja även ni som inte gör det vet att han fått mängder av chanser (även som toppforward). Till och med för många enligt de flesta. Hela försäsongen och flertalet matcher in på säsongen. Samt att när han nu på slutet startat på bänken fått komma in med minst 25min kvar i varje match. Så det uttalandet är högst missriktat enligt min mening. Hon skriver också följande;

  ”Därmed tycker jag att det är en skam att han inte får starta matcherna på sin riktiga position och får ett förtroende från sin tränare, och er fans runtomkring”.

  Ingelsten är ju den ända i hela laget som har haft förtroende fullt ut hela tiden från tränaren utan att prestera något. Detta uttalande skulle passa in mer på Ekenberg i så fall som var fast i frysboxen under längre period. Om inte klubben på något sätt reagerar på detta öppnar det upp för större och skadligare uttalanden på sikt.

  Alla hoppas så klart att det ska lossna för den forne skyttekungen. Men att kritisera tränaren och klubben så här öppet gynnar inte någon, speciellt inte direkt efter en vinst! Var finns självkritiken.

  Ingen är större än klubben!

  • Nej, inget är större än klubben. Just därför är det skamligt att bua en spelare när han blir inbytt.

 4. Ännu ett inlägg från Svenska Fans forum:
  Att Fru Ingelsten ser kvalitéer i sin man är ju kanske inte så konstigt men att vädra dom i media var nog inte speciellt smart? Även om det är hennes ord så har det ju säkert pratats kring frukostbordet hemma?
  Vad han gjort tidigare i sin karriär hjälper dessvärre inte nu. Prestationen i Maif hittills är tyvärr underkänd och han kanske är ännu längre från en startplats nu efter fruns kritik även mot tränaren?
  8

  • och du lifeisfootball. Du borde nog fundera lite på vart du får din information ifrån, att beskriva något som du inte vet hör inte till god ton. Men med sådana supportrar så förstår jag att det går dåligt för Mjälkby

 5. Bra sagt Sophie! Man ska stödja sitt lag och spelare, i medgång såväl som i motgång. Att bua höra inte hemma i idrott. Sen vet väl Du Din mans kapacitet bättre än någon som kommenterar här.

 6. Jag blir mycket förvånad över att man som supporter buar ut sina egna spelare. Mycket dåligt och att kalla sig supporter då är dåligt. Starkt gjort av Sophie att skriva och stödja sin man, En stor ros till henne.

 7. Att Sophie ska ifrågasätta en tränares beslut som ser Patrik 6 dagar i veckan på träning är respektlöst. Dessutom så kan han ju vara individuellt bättre/vassare än den som föredras för stunden men Lasse kanske tycker att den andra spelaren är bättre lämpad för den roll och den mix han tillför med andra spelare…..

  Om jag är katolik hör ju knappast diskussionen till men är inte konfirmerad i någon tro identifierar mig mer som agnostiker. Men att som lagkamrat sno åt sig någon annans sambo är en oskriven regel inom fotbollen att det är något man helt enkelt inte gör. Lite samma sak som att bli tillsammans med sin brors sambo (det smakar illa helt enkelt). Det är något både Sophie och Patrik kommer få bära med sig och ska stå till svars för……

 8. Patrik är välkommen tillbaka till Halmstad när han tröttnat på bänken i Blekinge.

 9. Pingback: Djurgårdsanda med ”Blekingetouch” | Fotbolliblekinge.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *