• Publicerat 19 augusti, 2014
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar
Foto: Privat

Igår besannades pojkdrömmen för Mjällbys Eric Björkander, 18-årigen från Karlskrona fick inte bara göra debut utan även spela från start och hela matchen på mäktiga Tele 2 Arena i Stockholm. Tyvärr blev det ingen seger för Eric i debuten då Djurgården vann med 4-0, men debuten gav trots förlusten mersmak och han hoppas på nya chanser i framöver. Fotbolliblekinge.se kände pulsen på ytterbacken så här dagen efter debuten.

Kan du berätta vem Eric Björkander är?
– Jag är en kille på 18 år. Jag Kommer från Karskrona och har tidigare spelat för två klubbar, Rödeby AIF som är min moderkubb och Lyckeby GoIF. För två år sedan flyttade jag till Sölvesborg och började på fotbollsgymnasiet och fortsatte min fotbollskarriär i Mjällby AIF.  
Vilka är dina bästa egenskaper och vad känner du att du måste förbättra för att ta ytterligare steg i din utveckling?
 
– Mina bästa egenskaper som fotbollsspelare är nog min spelförståelse och mitt passningsspel. Det jag främst behöver förbättra är min fysik. Sen kan man alltid jobba med allt annat också.
Hur ser en normal dag ut i Eric Björkanders liv?
– Jag stiger upp cirka 07.20 och äter frukost och byter om för träning på morgonen med gymnasiet. Efter det så går jag i skolan tills kl 15.45 då det är dags för avfärd mot Strandvallen och träning igen. När jag kommer hem hänger jag gärna med polare eller bara slappar och kollar någon bra film.
Hur gick dina tankar när du fick veta att du skulle starta matchen mot Djurgården?
– Självklart blev jag lite nervös när jag fick reda på att jag skulle starta, men jag var mest inspirerad av uppgiften.
Inte så tokigt att få debutera och dessutom få starta mot Djurgården borta på Tele 2 Arena med riktigt bra tryck på läktaren, hur tycker du det var?
-Det var stort tryck på läktarna vilket var häftigt. Det var väldigt kul att få spela även om det var tråkigt att matchen utspelade sig som den gjorde.
Hur ser du på framtiden?
– Det som gäller nu är att jobba hårt och fortsätta utvecklas och hoppas på fler chanser i startelvan framöver.

One thought on “Vem är Eric Björkander?

  1. Oerhört imponerande se hur fullständigt orädd han var och vilken teknik han redan besitter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *