• Publicerat 4 september, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: FK Karlskrona

Det var ett revanschsuget FK Karlskrona som åkte till västblekinge för möte med Asarums IF. Senast satte Asarum FKK på tunnan och kunde vinna med 1-0 och därmed tappade FKK mark och självförtroende i jakten på förstaplatsen. Men ikväll var det helt andra toner som ljöd efter matchen.

Det var ett hemmalag med starkt självförtroende som sköljde över gästerna som jagade sin fjärde raka seger och en befästning av sin andraplats i serien. Men när gästerna i den 19:e minuten fick en straff, som skyttekungen Alexander Petersson förvaltade på bästa sätt till 0-1, svängde matchen över till gästernas fördel.

Tio minuter senare var det dags igen när Juan Robledo snyggt nickade in 0-2 i mål efter en hörna och därefter var det FK Karlskronas match fram till halvlekens slut.

Dock skulle hemmalaget skaka liv i derbyt igen när det återstod dryga halvtimmen av matchen, då klev duktige Viktor Gustafson fram och plockade ner ett inlägg och som han säkert tryckte in till 1-2 bakom Sebastian Halle i gästernas mål.

Asarum fick ny energi och matchens kvalité höjdes men det var gästerna som åter skulle stänka in en boll i mål och därmed stänga matchen till FKKs fördel. Med tio minuter kvar av matchen drev Rasmus Holgersson fram på högerkanten och tog sig in i straffområdet, skottet räddades av Pontus Kamp som släppte retur och då klev Holgersson fram och tryckte in 1-3 till gästerna och därmed var matchen avgjord till FK Karlskronas fördel som därmed fick revansch på vårens förlust.

– Vi avgjorde matchen i första halvlek, i andra är Asarum lite bättre men skapar inget speciellt, säger en nöjd Stefan Linder efter att ha fått revansch från vårens förlust.

Asarums IF – FK Karlskrona 1 – 3 (0 – 2)
Målen: 0-1 Alexander Petersson, 0-2 Juan Robledo, 1-2 Viktor Gustafson, 1-3 Rasmus Holgersson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *