• Publicerat 28 juni, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Om du undrar varför du lägger en slant på en fotbollsmatch trots att du vet att risken att förlora är rätt stor så ska du veta att du kan skylla det hela på din hjärna. När du bestämmer dig för lite fotbollsbetting på William Hill så är det i själva verket så att din hjärna med största sannolikhet är ute efter lite mer dopamin. Dopaminet är hormonet som har med hjärnans belöningssystem att göra och det får oss att känna oss glada och uppspelta.

Stora och små vinster ger glädje

Det räcker med en mindre vinst för att man ska få dopamineffekten i hjärnan. Studier där man har kartlagt hjärnans aktivitet under spel av olika slag har visat att det här leder till högre dopaminhalt varpå vi mår bra. Det hela fungerar lite som när man äter något gott, tränar eller tar droger. Med tanke på detta så är det kanske inte så konstigt att man satsar på sportevent trots att man inte är helt säker på att man kommer att få rätt, och det räcker bra med en liten satsning som enbart kommer att ge en mindre slant i vinst för att hjärnan ska få det som den är ute efter. Vinner man så får man helt enkelt den där kicken som man mår så bra av.

Spel är bra för hälsan

Det är redan bevisat att spel kan vara bra för hjärnan och därmed också för hälsan, men det betyder inte att man bör spela helt utan gränser. Just oddsspel kräver ju faktiskt lite mer eftertanke än andra spel som slots och roulette. När man bettar på sport så är det ju också så att man gärna ser matchen som man bettar på och att det faktiskt är kul att följa nyheter som kan ge den information som man behöver för bättre satsningar. Man kan säga att det rör sig om omfattande underhållning där man får glädje av så mycket mer än en vinnande satsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *