• Publicerat 12 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar

Just nu pågår det hårda arbetet med att förbereda sig för fotbollssäsongen 2017. Samtliga lag letar efter nya talanger för att kunna springa ut på planen med supertrupper.
Både på dam- och herrsidan byter man in och ut spelare. FK Karlskrona har på kort tid plockat spelare från Asarums IF/FK medan Asarum har sett sig om över hela Blekinge- och Skåneområdet. Blekingelagen är inte ensamma om att söka efter toppspelare. Den nye förbundskaptenen för det svenska herrlandslaget är i full gång med att sätta ihop sitt lag och enligt sportnyheterna på bet365 är AIK-spelaren Alexander Isak ett av de nya namnen. Isak är eftertraktad av många och Real Madrid sägs ha ögonen på anfallaren. Det spanska laget leder för närvarande La liga och oddsen för att de vinner nästa match mot Deportivo La Coruna är 1,10 mot 21,00.

Värvningar på högvarv
Som tidigare nämnts värvas det nya spelare om vart annat. Vad som är klart i skrivande stund är att FK Karlskrona har plockat in ytterligare en spelare från Asarums IF/FK. Syskonparet Jesper och Victor Gustafson kommer nu båda att spela i laget tillsammans med ytterligare en Asarumsspelare, Karl Lindqvist och Rasmus Persson från Mjällby. Tränaren Anders Torstensson är nöjd med de nya namnen och ser fram emot den kommande säsongen i Division 1.
Asarum blir däremot inte kort på spelare och har värvat nästan lika mycket.

På damsidan har tränaren Stefan Ekstrand vässat truppen med två nya ung spelare och fyra rutinerade. Lisa Persson är ett av de nya namnen och hon är en mångsidig spelare från Ronneby BK. Det andra nytillskottet är Tilda Agardius som spelade i Glimåkra IF när de knep vinsten i division 1 för Asarum. Glimåkra lyckades däremot inte kvala upp till elitettan. Men den största värvningen är ändå mittfältaren Lova Hansson från Elitettan-klubben Växjö DFF.

Medan Mjällby AIF säger hejdå till den unge talangen Adi Nalic (som går till Landskrona BoIS) säger de välkomna till Kristianstads stjärnduo Mohammed Mbye och Izuchukwu Emen. Mbye spelar som mittback och var tidigare lagkapten för Kristianstad som kom på 5:e plats i Söderettan. Varför Skånelaget inte har valt att förlänga med de båda spelarna är ännu oklart.

UEFA Pro Diploma
Den högsta tränarutbildningen som erbjuds i Sverige leder till ett UEFA Pro Diploma. Det är en mycket eftertraktad utbildning som bara få får chansen att gå. Mjällbys tränare Jonas Andersson är en av dem. Med UEFA diplomet i handen öppnas möjligheterna upp för att arbeta som tränare i nästan vilket land och för vilken liga som helst. Förutom att ha en tränare med en eftertraktad utbildning, utökar Mjällby AIF sin stab med fystränaren Johan Kristoffersson. De senaste tre åren har han arbetat med IFK Göteborg och innan dess har han jobbat med AIK, Djurgården och Hammarby.

För att få träna ett elitlag krävs utbildning som tränare, något som kan ställa till med problem för Olof Mellberg som tog Brommapojkarna till Superettan. Fortsätter han som tränare kan det leda till att klubben får hårda böter även om han kanske, med all sin erfarenhet, kan bli ett undantag. Eller så får han helt enkelt sätta sig vid skolbänken.

One thought on “Blekingelagen rustar för nästa säsong

  1. Det är spelarna SJÄLVA en gång för alla som EJ ville förlänga med Kristianstad; de båda som gick till MAIF! Surt sa räven………….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *