• Publicerat 10 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Imorgon är det dags för damerna att spela sitt gruppspel i Svenskfast cup. Regerande mästarinnor är länets bästa damlag, Asarums IF. Föreningen har fyra raka segrar i bagaget och det är låga odds på att det blir någon förändring i år. Inför gruppspelet fick vi några ord med lagets tränare Stefan Ekstrand.

Vad tycker du om upplägget av Svenskfast cup?

– Svenskfast Cup är en trevlig cupform när lag från Blekinge möts och straffar efter divisionstillhörighet gör det spännande. Jag förstår syftet men det blir fel när detta är kvalificerande för Svenska cupen och det utdelas DM guld. Vi ska också vara tacksamma över Svenskfastighetsförmedlings engagemang och sponsring för Blekingefotbollen.

– Jag tycker det kunde spelats ett gruppspel med dessa regler som en rolig cupdag och mötesplats. Att många lag gick vidare från detta gruppspel och att det sedan spelades 90 minuters matcher från kvartsfinal och framåt på damsidan och 1/8 på herrsidan utan bonusstraffar. Då tror jag de bästa lagen kommer vinna DM även på herrsidan och de sedan får representera Blekinge i Svenska cupen och ha möjlighet att ta sig till Svenska cupens gruppspel på vårkanten. Detta är viktigt sportsligt och även ekonomiskt att få chansen att spela hemmamatcher mot Allsvenska och Superettanlag.

Vad betyder cupen för Asarums IF?

– Cupen är viktig för Asarum Dam. Det har lett till några segrar de sista åren och matcher i Svenska cupen mot tex Rosengård och Vittsjö på hemmaplan.

Vilka lag har ni i gruppen?

– Gruppspelet imorgon så möter vi IFK Karlshamn och Lörby/SGIF.

Din uppfattning om morgondagens gruppspel?

– Det är såklart en lurig lottning med derbykaraktär. Vi har inställningen att spela bra fotboll och hoppas vinna gruppen även om det är svårigheter med det på grund av förkortad matchtid och bonusstraffar emot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *