• Publicerat 31 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

En av länets trogna skyttekungar är Marcus Gustafsson som numera tillhör Lyckå FF, en klubb som han är imponerad av och där han tycker det finns ett starkt driv för att spelarna ska trivas. I sin krönika skriver han även om FK Karlskrona, Hasslö, division 4, såklart även om sin egen klubb men även om att årets blekingefyran är för tunn.

Årets division 4 känns lite tunt med föreningar, känns lite tråkigt att det blivit färre lag och att man inte kan fylla på med lag som håller måttet, till exempel IF Trion. Borde kunna vara mer flexibla i reglementet vid såna här situationer. För övrigt känns det som att det dött ut lite i vissa föreningar runt om i länet, många föreningar rasar, och har svårt att driva en bra organisation och det är tråkigt.

Förhoppningsvis kan det vändas i en positiv trend kommande år, det behövs föreningar med en målmedvetenhet i styrningen av sin förening och i alla fall ett gott driv för att hålla kvalité och en vilja för spelare att finnas där.

Jag är imponerad av Lyckå FF som är min nya klubb vad det gäller engagemang runt om föreningen, där dom har ett stort driv i föreningen som jag beundrar. Klubben jobbar stenhårt med att få folk att trivas, driver en bra ekonomi och skapar mycket för spelarna. Enligt mig en förebild inom organisation för många små föreningar. Den är som Casinostugan – en plattform för att uppfylla spelares önskan.

Något annat positivt är några divisioner uppåt att FK Karlskrona tog klivet upp och jag hoppas och tror att FKK kommer att lyckas även i fortsättningen, vem vet de kanske långsiktigt är på väg mot toppen av svensk fotboll. Det hade varit riktigt kul även om det är en svår och lång resa att vandra, FKK ligger högt redan nu vilket är positivt för länet. Ju fler klubbar i länet på högre nivå, desto större sporre för ungdomarna i länet.

Har även lite tankar ut till ön på Hasslö. Niklas ”Kassen” Karlsson som verkar fått ihop en go trupp där det värvats offensiva krafter, ska Gunnarsson komma igång igen på allvar? Hoppas det, det är positivt och roligt när det händer lite :). Det får absolut bli en runda ut för att se om det bjuds på lite klass i spelet för den divisionen.

Nu till vårt lag, vi har fått in Pär Boson som huvudcoach ihop med Glenn som jag tror kommer driva det i rätt riktning för oss. Vi har en intressant trupp, även om vi är nykomlingar så tror jag att vi kan överraska om vi får ha alla friska och hela, det är väl lite det som är problemet i nutid. Många i truppen som varit sjuka till och från sista tiden och framförallt några skador med knä och baksidor som känns luriga. För egen del dras även jag med problem i baksidan och tyvärr inte kunnat köra fullt sista tiden och just nu är det rehab som gäller. Det är nog svårt just nu att få till det för våra coacher. Men jag tror som sagt om alla kan få komma tillbaka hela och friska när det är dags för premiär så kan vi säkert överraska även om det ska vara tufft som nykomlingar.

Laget som kommer slåss om seriesegern tror jag är Jämjö GoIF och Hörviken. Jämjö som hade ett bra lag och även toppat med många bra spelare i bland annat Fredrik Holmberg som jag tycker är en av de bättre mittbackarna i division 4 ihop med Christoffer Bern. Det är väl i så fall målvaktssidan som känns ostabil, men med Jeppe Persson omskolad till målvakta kan det mycket väl bli succé.

Hörviken har också ett riktigt bra lag på pappret och bör väl hållas som den stora favoriten i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *