• Publicerat 11 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Jämjös allt i allo, Jesper Persson, har lämnat in som utespelare men lagen i division 4 kommer inte att slippa Persson. Nu satsar han fullt ut på målvaktskarriären och vi får väl se om han sätter skräck i anfallarna runt om i Blekinge. ”Jeppe” har även en vass penna och den har han använt här i sin krönika inför länets seriepremiärer.

Hallå alla fotbollsälskare. Jeppe Persson här, nybliven fotbollsordförande och målvakt i Jämjö GoIF. Sedan tidigare även sponsoransvarig och materialansvarig för A-truppen.

Nu har vi äntligen gått in i premiärveckan för Division 4. Idag gick vi på gräs för första gången på Jämjö IP och vad är ett bättre vårtecken än nyklippta och nykritade gräsplaner. Även om vi spelar våra hemmamatcher på konstgräs så är det en skön känsla att kliva ut på det ojämna gröna naturgräset. Ibland när bollen studsar väldigt konstigt kollar man ut över åkern intill och frågar sig om bonden verkligen bara har plöjt på sin sida av stängslet.

På söndag drar det igång för vår del då seriefavoriterna Hörvikens IF kommer på besök till Jämjö IP. Det blir en riktig värdemätare redan i första omgången men det är dom som har pressen på sig, inte vi. Dom är favorittippade av alla inklusive dom själva så vi slår underifrån och det är då vi brukar vara som bäst. Vi har tre raka matcher utan förlust mot Hörviken och vi hoppas att det blir en fjärde på söndag. Förhoppningsvis får jag chansen mellan stolparna och då ska jag göra allt för att hålla bollarna utanför målramen. 2009 stod jag faktiskt i mål på Gröna Vallen i årets sista omgång och då vann vi med 2-0 så jag hoppas på en ny nolla på söndag.

Vår försäsong har varit väldigt upp och ner. Några riktigt dåliga matcher och några riktigt bra. Genrepet mot Ronneby slutade med förlust 1-6 men dom siffrorna tycker jag inte riktigt speglar matchen. Första halvleken var jämn och med lite effektivitet i avsluten kunde vi haft ledningen i paus men istället kontrade dom in 0-2 precis innan domaren blåste för halvtid. I andra gjorde vi några byten och då rann siffrorna iväg lite. Jag tror ändå att vi är redo för premiären och vi ska göra allt vi kan för att vinna på söndag. Vi har vunnit premiären fem år i rad och den sviten vill vi inte spräcka nu.

Årets Division 4 tror jag kommer bli en mycket jämn historia, förutom Hörviken och KUF som tidigt kommer rycka ifrån i toppen. Bägge lagen har imponerat på försäsongen. Bakom dom kommer en hel radda med lag som kommer få slåss om tredje och fjärdeplatsen. Nykomlingarna Sölve och Olofström har jag väldigt dålig koll på men dom blev ju tippade av tränarna och tidningen att komma nästsist och sist så dom kommer väl få slåss om överlevnad ihop med Nättraby och Lyckå. Högadal tror jag kommer lyckas rätt bra och dom kommer vara med på den övre halvan och slåss om platserna bakom toppduon.

Vad det gäller den övriga fotbollen i länet har vi ju två heta derbyn i Svenskans serier. FKK – Mjällby i ettan och Ronneby – Saxemara i trean. Jag tror att FKK vinner bägge dom matcherna och slutar på en högre placering och detsamma gäller Ronneby.

Men jag tycker det är synd att Anton ”Sigge” Sigvardsson i FKK gick och skadade sig och troligtvis missar hela säsongen. Jag tror dock han och hans rullator kommer rulla med och stötta laget under året.

Ronneby kommer få det tungt om Jacob Bergström går sönder. Han har öst in mål under fjolåret och försäsongen och är deras viktigaste spelare. Tror även lånet från FKK Carl Fagerström kommer tillföra en hel del.

Asarum startade ju på bästa sätt i tvåan med en 5-0 seger i premiären. Jag tror dom kommer göra en bra säsong trots att det lipades en hel del i vintras om tappade spelare. Vi får också se hur länge Paul Scott kan hålla sig i bakgrunden. Han sa till mig att han skulle vara med ett par dagar i veckan men det tror jag inte riktigt på.

Division 5 tror jag att ”stjärnlaget” Karlshamn United vinner och i Division 6 tror jag på Sillhövda. Ett ungt kompisgäng som försöker spela fotboll. Poängskörden från i fjol tror jag dom knäcker ganska tidigt faktiskt.

Tack för mig och jag vill önska alla lag runt om i Blekinge lycka till under året”.

Väl mött // Jeppe Persson #7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *