• Publicerat 13 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Karlskrona FF är favorit till att vinna sin division 2-serie och på nytt ta steget upp i division 1. Även i år heter tränaren Stefan Linder, som ska styra skutan tillbaka till ettan. Här skriver han sina tankar inför seriestarten.

Vad är det med försäsonger egentligen?

Alla lag ”saknar” spelare i träningsmatcherna. Fler sjuka än under säsong i de flesta lagen. Precis som inte laget de möter har det exakt likadant? Så varför ens nämna det.
Varför spela om det ändå alltid e något som inte stämmer. Jag har min åsikt klar, för att försäsongen ska bli på riktigt måste vi tränare agera därefter o inte ha förskyllan på det.

Vi har haft förmånen att vara på Rosenholms nylagda konstgräs.
Delat plan med Nättraby dam KUF, Nättraby U Trevlig stämning o många hej varje vecka med igenkännande tränare o spelare.

En försäsong blir aldrig speciellt het vare sig i väder eller spel. Även om Svensk Fast spelas mitt i den. Känslan är mer en väntan på något. Alla tror på framgång just i år. Även de som tidigare år haft det svårt. Längtan infinner sig någonstans mitt i också. Längtan till ljusa kvällar samt doften av det riktiga gräset.

Får vi ut det vi vill?
Såklart får vi det.
Träningskvällar i mörkret påminner oss om dess verklighet vi lever. Samhörigheten där truppen blir mer än vänner, den blir fotbollskärlek. Styrkan i den är givetvis delaktighet i något större.

När nu serien drar igång ställs östra delen av lilla blekinge mot tre lag från småland, ett från västra blekinge samt två från öland. Nättraby-KFF-Ramdala-Ronneby-Kristianopel. Alltså 40 st östra blekinge derbyn.

Betänk att det finns dryga 100 spelare på div 2 nivå i länet. Samt ett topplag i div 1. Blekinge borde få fram fler spelare som kan spela elitfotboll känns det som.
Frågan borde ställas varför vi inte lyckas.

Frågade Stefan Olander om Nättrabys försäsong.
”Vår försäsong har i princip sett likadan ut som tidigare år med 4 pass jan/feb, och 3 pass + match feb/mars. I år ännu mera fokus på styrka i fysmomentet, och passning/mottag i fotbollsmomentet.

Närvaron har varit något sämre på grund av att sex spelare har varit på långresa mellan 1-6 månader…
Detta kommer troligtvis göra att vi kommer bli bättre ju längre säsongen går, och inte som 2016, då vi var mycket bra under våren, och något sämre under hösten.

Vi räknar med att ligga på den övre halvan i serien, där Glömminge och Karlskrona FF får anses som storfavoriter.”

Jag själv tror att Nättraby tillsammans med Glömminge samt Team Södermöre blir de vi får tampas med om seriesegern.

/Stefan Linder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *