• Publicerat 16 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Påskdagen innebär bland annat premiär för Nättrabys damer som även i år får spela division 2-fotboll. Nättraby får anses vara en av guldkandidaterna att vinna serien. För fotbolliblekinge.se skriver Magnus Blidh sina tankar om årets säsong.

Tjena fotbollsBlekinge!
Världens längsta försäsong är över för oss fotbollsdårar. För oss i Nättraby dam har försäsongen bestått av 3 träningar i veckan plus träningsmatcher. Vi känner att vi har förberett oss på ett bra sätt.

Inför denna säsong valde vi en annan strategi inför valet av motståndare i våra träningsmatcher. Vi har matchat uteslutande mot div 1-lag förutom Växjö DFF akademi. Tuffa matcher där vi har fått en hel del svar och sett vad som krävs. Egentligen är vi endast missnöjda med matchen mot Lörby. Har varit bra tempo i matcherna, hårt och tufft. Detta har härdat truppen och på längre sikt är vi övertygade att detta ger resultat. Om det sen tar 1,2 eller 3 år tills vi är tillbaka i 1:an återstår att se.

Truppen gnuggas vidare med Stefan Olander och Anders Udén som huvudansvariga med undertecknad och Johan Olsson som assisterande.
Inför säsongen har det tillkommit 6 nya tjejer i truppen. På minuskontot är det 4 tjejer som slutat.

Truppen är ung och det saknas lite rutin. Men vi bygger på ungdomlig entusiasm och viljan att utvecklas. Vi har en spelidé som vi tror stenhårt på och en härlig lagsammanhållning.
Man kan nästan säga att den startelvan vi ställer upp med är ett rent damjuniorlag.

Vi tar en match i taget och går in för att vinna varje enskild match. Vad det ger i slutändan summerar vi i början på oktober men en pallplats bör vi nå.

Fem blekingelag återfinns i årets div 2-serie. Derbyn är alltid inspirerande och ger en liten extra krydda.

Vår verksamhet och filosofi bygger på delaktighet från samtliga spelare. Varje match/träning är i sig ett unikt utbildningstillfälle. Hela truppen tränar nästan alla moment tillsammans och för vårt div 3-lag är målsättningen övre halvan av tabellen.

På Påskdagen är det seriepremiär för A-laget. Vi möter Södermöre på bortagräs kl.15.00 och det skall bli riktigt kul att börja tävla igen. Givetvis går vi för 3 poäng.

Finns ingen idrott där det krävs så många olika egenskaper hos en spelare som i ”Det gröna fältets schack”-Fotboll!

Individen i all ära men de som får ihop helheten och kan nyttja de olika kompetenserna hos alla spelare blir de lag som går längst oavsett nivå.

Med hopp om ett bra fotbollsår och gärna då speciellt för våra gulsvarta tjejer!
Nu börjar det!

Fotbollshälsningar
Magnus Blihd
Fotbollsansvarig
Nättraby GoIF dam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *