• Publicerat 16 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Mjällby AIF hade favoritskapet i seriepremiären hemma på Strandvallen, därmed slog gästande Qviding ur underläge.
Efter en riktigt bra första halvlek, samt en seg och betydligt sämre andra halvlek så blev det för Mjällbys del en väldigt efterlängtad seger i årets fösta seriematch.
Och det i en tillställning som slutade 2-1 (1-0).
Det var en match som hade två ansikten, då Mjällby totaldominerade den första halvleken, medan det hela jämnade ut sig i den andar akten.
-Vi hade spel och chanser som hade motiverat en 3-0 ledning efter den första halvleken, men vi hade tydligen dålig utdelning, säger Jons Andersson, chefstränaren hos Mjällby AIF.
-Vi var knappt med i matchen i den första halvleken, Mjällby totaldominerade, säger Lallo Fernandez, chefstränaren hos gästerna.

Ett av verkligt få tillfällen då Mjällby fick välkommen utdelning under den första halvleken, det var då ständige målskytten Joel Nilsson sköt in ledningsmålet i den nionde minuten framspelad av Joel Enarson.
-Jag kom fri, det var inga problem att få in bollen i nätet.
-Visst är jag delaktig i segern, men jag tycker ändå inte det. Det är hela laget som ligger bakom den här segern, och alla i laget, förtjänar överbetyg, betonar den osjälviske målskytten.
-Den här segern gör gott för självförtroendet, vilket kan behövas inför nästa uppgift som är Utsiktens BK på bortaplan, vilket blir en tuff uppgift.
-Tyvärr råkade vi ut för ett olyckligt baklängesmål, som gjorde att vi fick börja om från början rent målmässigt sett. Men det redde ändå ut sig till slut.

Liksom Joel Nilsson tyckte även övriga spelare i Mjällby AIF att 1-0 i halvtid borde ha varit en betydligt större ledning.
-Ja, det tycker jag verkligen. Vi dominerade hela den första halvleken, och också slutet en den andra halvleken. Vår seger var hur väl motiverad som helst, slår “Löken” (David Löfquist fast).
-Vi blev riktigt övertygade vad gäller vår överlägsenhet i den första akten, då Jonas (Andersson) upplyste oss i pausen om att Qviding inte hade haft ett ett skott på mål.

Mjällby AIF hade bra spel, inte minst vad gäller passningsspelet, och framför allt var det en rad kvalificerade målchanser.
Men det var endast Joel Nilsson som fick glädjen att se bollen rulla in i nätmaskorna.
Det gul-svarta laget ägde den första halvleken helt och hållet. Det var egentligen bara ett lag på planen.

Men med endast försprång med 1-0 så var ju Qviding fortfarande med i matchen, då det var dags för den andra halvleken.
Plötsligt tog Qviding för sig mer och mer av taktpinnen, och en kvart in på halvlek nummer två var det på väg att sluta illa en första gång, då Emmanuel Okine slog knut på sina egna fötter, och banade väg för en djupledslöpande Qviding-forward, som kom solo. Men där kan Mjällby tacka sin duktige keeper Jesper Johansson, som avvärjde denna jättemöjlighet.

-Vi hamnade i en svacka utan att jag riktigt förstår varför, det var kanske en reaktion för vår fina första halvlek, säger Jonas Andersson.
Femton minuter senare kom ändock olyckan för Mjällby, då Fuad Hyseni gjorde det mål som betydde 1-1.
Då såg det plötsligt hotfullt ut även om det återstod 35 minuter.
-Vi blev sämre och Qviding blev bättre, säger Jonas Andersson.
Och vid ett annat tillfälle hade Qviding ytterligare en målchans, och det var ruskigt nära ett ledningsmål för Qviding.

En kvart före ordinarie speltids slut sattes pricken över i:et, då Mamudu Moro höll sig framme på ett förarbete av Joel Enarsson, som i sin tur hade fått “en bra boll” en Joel Nilsson.
-Det var en skön känsla att göra vad som blev vårt segermål, sägar Mamudu Moro.
Faktiskt kunde jag har blivit 3-målskytt, ett i ribban, och ett som strök stolpen.
Hur känns det att ha blivit utsedd till matchens lirare?
-Jag blev jätteglad, jag är lycklig nu, avrundar Mamudu Moro, vårt lilla samtal samtal.

Några rader är definitivt också Axel Jidorf värd. Under försäsongen åkte förra årets duktige högerback Kevin Carlsson på en knäskada.
Det enda gav det andra, och 18-årige Axel Jidorf fick chansen, och han tog den, och blev plötsligt en ordinarie högerback.
-Jag kom till Mjällby AIF från Åhus som tipselitspelare för några år sedan.
-Från första början spelade jag på mittfältet, men att vara högerback, och en offensiv sådan. det tilltalar mig också.
Axel Jidorf står för den ena övertygande insatsen efter den andra.
-Han är hemskt duktig, och hänger med på ett förvånansvärt bra sätt, säger Jonas Andersson.

Noterbart är också att Mjällby AIF blev utan seger mot Qvidings FIF förra säsongen, då det blev 1-1 på Strandvallen och 2-1 till Qviding i Göteborg.
Gårdagen seger mot Qviding kan onekligen var ett gott tecken.

Division I Södra, första omgången
Spelplats: Strandvallen, A-plan.
Mjällby AIF – Qviding FFF 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (9) Joel Nilsson, 1-1 (55) Fuad Hyseni, 2-1 (75) Mamudu Moro

Mjällby AIF: Jesper Johansson – Axel Jidorf, Mohammed Mbye, Emmanuel Okine, Oskar Sverrisson – Joel Nilsson, ut: 90, Jesper Gustavsson, David Löfquist, Granit Stagova. ut: 66, – Joel Enarsson, ut: 87, Mamudu Moro. Ersättare: Oscar Erman, Philip Persson, Axel Rydèn, Jakob Ottosson, Mirza Halvadzic, in: 66, Axel Andersson, in: 82, Axel Norèn, in: 90.

Domare: Mohamed Nasini
Publik: 1.510

Bengt Josephson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *