• Publicerat 21 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det är i växlande väderomslag som fotbollssäsongen 2017 har kickats igång. Det är nu dags för samtliga lag, i alla divisioner, att testa sina nya laguppställningar och känna in hur säsongen kommer att bli. Bland annat har Karlskrona UF redan siktet inställt mot att gå upp från division 4, vilket gör att de kan ingå ett spelaravtal med FK Karlskrona. Asarum storsatsar på att ta sig till Elitettan och FKK blickar mot Superettan. Som det ser ut nu har samtliga Blekingelag alla chanser att avancera och visa upp fin fotboll.

Satsar på Utsikten BK
Hela Sverige får fotbollsfeber på våren eftersom att det är då nästan alla divisioner och ligor startar efter en lång vinter av träning och omstruktureringar i lag och ledningar. Svensk fotbolls betting har dragit igång och redan nu kan man satsa på vilka som kommer att bli 2017 vinnare. Enligt de senaste oddsen är det t.ex. Dalkurd FF som förutspås vinna Superettan (med oddsen 3,00) och Malmö FF som återigen tros vinna Allsvenskan (med oddsen 2,00).

6321126021_182a1f8d3e_z

När det gäller Söderettan så tror divisionstränarna att det är Utsikten BK som kommer att bli den slutgiltiga vinnaren. Av de 14 tränarna var det hela 9 stycken som förutspådde att Göteborgslaget skulle vinna, tätt följt av Landskrona BoIS som tvåa.

Lojalitet till klubben
Förra året vann hon skytteligan och var nära att nå kvalplatsen till Elitettan med Asarums IF. Men när Mathilda Nilsson fick frågan av andra klubbar om hon vill byta, sa hon bestämt nej. Skulle hon gå upp i Elitettan och senare gå upp i Allsvenskan skulle det vara med laget hon har spelat med i åtta år. Det återstår nu att se om Mathilda kan matcha förra årets 29 mål på 22 matcher och ta sig och laget till Elitettan.

7190073132_e32f6c135a_z

Asarums IF hade ett riktigt bra fotbollsår förra året och inget tyder på att det kommer att ändras. Hela 9 nya spelare har tillkommit, där ibland den nigerianska landslagsspelaren Josephine Chukwunonye. Däremot saknas fortfarande Lisa Gustavsson på grund av korsbandsskadan hon ådrog sig i somras. I övrigt går det väldigt bra för Asarums IF/FK som klubb. Nyligen gick AIA in som ny sponsor för Blekinges största fotbollsförening. AIA tillverkar klimatsystem i Asarum.

Sveriges galnaste sportchef
I höstas lovade FK Karlskronas sportchef Peter Christensson att han skulle bada på stadens alla badplatser om FKK tog sig upp till division 1 och nu har han fått äta upp sina ord. Efter en riktigt bra start på säsongen i den nya divisionen fick Christensson snällt kasta av sig kläderna och hoppa i det kalla vattnet. Den exakta temperaturen är okänd med utomhustemperaturen steg inte mer än till härliga 5 grader Celsius. FKK:s mediegrupp skrattade gott och sa att de måste ha Sveriges galnaste sportchef.
Men man ska ha roligt på jobbet och sportchefen skrattade gott åt sig själv och sa att hans nästa steg är att hoppa i en isvak om FKK tar sig till Superettan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *