• Publicerat 22 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FK Karlskrona fick en magisk start på seriespelet när man i premiären vann på bortaplan mot en av förhandsfavoriterna, Kristianstad FC. En som såg till att tre poäng kunde lastas in i bussen och med hem till Karlskrona var målvakten Sebastian Halle. Flera viktiga räddningar kunde bokföras på hans konto när Kristianstad tryckte på i första halvlek.

Idag är det hemmapremiär mot FC Rosengård, ett lag som FKK mött flera gånger tidigare. Inför matchen fick vi tag på Sebastian Halle och fick följande svar på våra frågor.

Ni överraskade Kristianstad FC senast och lurade en av seriefavoriterna på tre poäng vilket måste känts fantastiskt bra. Vad har du säga om er insats?
– Jag tycker att vi följer matchplanen på ett bra sätt, vi får Kristianstad att tycka det var tråkigt att möta oss. Vi visar upp en bra defensiv och en effektivitet i anfallsspelet. Viktigt att ta en trea direkt så man slipper jaga efter första segern.

Nu väntar Rosengård, ett lag som ni bör ha bra koll på efter alla möten.
– Rosengård har vi mött flera år i rad och det har alltid varit tuffa matcher. Det är ett spelskickligt lag som är bra offensivt. Det gäller att vi håller fokus hela matchen, och följer vår matchplan så finns alla möjligheter att ta tre nya poäng.

Nu är det hemmapremiär, vad betyder Västra Mark för er?
– Hemma ska vi vara starka och vi vill visa publiken ett fint och effektivt spel. Jag hoppas på mycket folk på Västra Mark idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *