• Publicerat 5 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Ikväll spelades det ett riktigt prestigederby i damernas division 2, det mellan Nättraby GoIF och Karlskrona FF. På förhand var Karlskrona FF favoriter vilket man levde upp till även under matchen.

Karlskrona FF fick en smakstart när Julia Claesson redan i den 3:e minuten gjorde 1-0, och när sen Julia Strågegård satte 2-0 efter 20 minuters spel såg det ut att rinna iväg i Karlskrona FFs fördel. Men Nättraby ville annat och man brunkade in en hörna till 2-1 vilket stod sig halvleken ut.

Med dryga halvtimmen kvar fick Nättraby på nytt luft under vingarna när KFFs Martina Olsson blev utvisad och Nättraby gick på jakt efter en kvittering men då visade rutinerade Josefin Andersson vägen för KFF när hon nickade in en hörna till 3-1. Nättrabys jakt på en reducering lyckades i den 87:e minuten när Clara Kronberg gav matchen lite extra spänning med sin reducering till 3-2.

Målet hjälpte inte, istället kunde Stefan Linders KFF vinna årets första derby mot Nättraby.
– Nättraby är bättre i spelet mellan straffområdena, vi i dem. Tycker det var en bra division 2-match som var tuff men väldigt ärlig. Spelarna visar varandra stor respekt, säger Stefan Linder som trots lite krampaktigt spel var nöjd.
– Med resultatet ja, vill mer i spelet, men dag fick vi inte till det, avslutar han till Fotbolliblekinge.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *