• Publicerat 7 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under söndagen tog FK Karlskrona emot Mjällby på ett soligt och välfyllt Västra mark inför över 3300 åskådare.

Matchen inleddes lite avvaktande från båda lagen som verkade lite tagna av stundens allvar. Lagen hade varsin halvchans första 20 minuterna som båda tillkom efter slarviga uppspel men inga mål i de situationerna.

Efter 27 minuter kom matchens första mål, efter ett uppspel centralt i banan började Viktor Gustafsson visa prov på briljant teknik och spelade fram Rasmus Holgersson som elegant placerade in 1-0 till FKK. Efter det målet kom Mjällby in i matchen och hade en boll i ribban efter att Izuchukwu Emeh fått till ett bra avslut, men 1-0 stod sig fram till paus.

Andra halvlek hann knappt starta innan det var nära kvittering av Mjällby men avslutet gick tätt utanför. I minut 48 fick FKK inkast i höjd med straffområdet och det inkastet gick ut till Karl Lindkvist som mycket elegant på volley tryckte in 2-0 bakom ett passivt Mjällby-försvar. Efter målet försökte Mjällby jobba sig in i matchen men gästerna fick inte igång spelet på offensiv planhalva samtidigt som FKK gjorde det mycket bra defensivt.

I minut 66 blir Karl Lindkvist fri och neddragen av David Löfqvist och domaren valde att visa det röda kortet och Mjällby fick avsluta matchen med 10 man. Efter den utvisningen hade FKK full kontroll på händelserna.

Med kvarten kvar kommer 3-0 på en hörna som Jesper Löfgren placerade in. I minut 90 kom Kalle Lindkvist åter fri och blev denna gång fälld av målvakten Jesper Johansson med straff som följd. Straffen förvaltades på bästa sätt av målvakten Sebastian Halle och 4-0 var ett faktum.

Med matchens sista nick gjorde Emanuel Okine 4-1 reduceringen efter bra frispark av Jesper Gustavsson och matchen slutade 4-1.

Karl Lindkvist var nöjd efter matchen:
– Detta var helt fantastiskt! Vilken underbar inramning och härlig match att spela. Vi växer som lag för varje vecka och idag gör vi en grymt bra insats även om det insläppta målet svider lite. Men 4-1 mot Mjällby är ju riktigt gött! Nu blir det lätt att stiga upp imorgon!

Alla i FK Karlskrona ska vara nöjda med sin insats där alla imponerade på undertecknad medan samtliga Mjällby-spelare kan bättre.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *