• Publicerat 15 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under lördagen tog IFK Karlshamn emot Ronneby BK på ett soldränkt Vägga IP i ett nykomlingsmöte i division 3.

Det var hemmalaget Karlshamn som fick en riktig drömstart genom Adam Karle som gjorde 1-0 redan i matchminut 3. Efter detta var det en jämn del av matchen där Karlshamn tilläts äga en hel del boll på mittplan utan att bli pressade av gästerna.

I minut 25 har Alexander Pyk ett bra avslut men Andreas Edelmalm i Ronnebys mål gjorde en bra räddning, på efterföljande hörna var det mycket nära 2-0 till hemmalaget. Tio minuter senare kom nästa jättechans för hemmalaget men ett bra försvarsspel av Ronneby gjorde att det bara blev en resultatlös hörna.

Efter 40 minuter kom Ronnebys bästa chans via ett bra inspel men räddningen från Felix Fasth var bra. Efter den målchansen tog Ronneby hand om taktpinnen och skapade 2-3 ytterligare farligheter och i minut 44 gjorde Ronneby 1-1 genom Jacob Bergström efter en hörna. 1-1 stod sig till paus och får nog anses som rättvist.

Inledningen av andra halvlek visade att Ronneby fått luft under vingarna efter det sena kvitteringsmålet men Jonathan Karlsson kontrade vasst i minut 50 men Edelmalm i bortalagets mål var med på noterna. Tio minuter in i andra halvlek ropade hela hemmalaget på straff men domaren valde att fria. Strax efter den straffsituationen gör Andreas Edelmalm säsongens räddning när Jonathan ”Pille” Karlsson avslutat. Därefter fortsatte hemmalaget ha mycket boll och skapade ett par bra möjligheter, bland annat hade Adam Kaarle en bra chans men avslutet gick tätt utanför.

På en farlig frispark ropade hela Ronnebybänken på straff när Jakob Bergström blev dragen i tröjan men domaren friade även denna gång. Med kvarten kvar blev Ronnebys Faik Zogai frustrerad efter att Andre Stjärnstrand täckt ut bollen och Ronnebyspelaren valde då att knuffa hemmaspelaren och fick därmed sitt andra gula kort och Ronneby fick fullfölja matchen med en man mindre.

I minut 83 fick Ronnebys Jakob Bergström ett bra läge efter hörna men Felix Fast var bra med. Med tre minuter kvar av matchen satte IFK Karlshamn segermålet 2-1 på en bra nick efter hörna. Sist på bollen var Filip Magnusson och efter målet spelade Karlshamn av tiden på ett mycket bra sätt och matchen slutade med 2-1 IFK Karlshamn.

Bästa spelare i respektive lag var hos hemmalaget Jonathan ”Pille” Karlsson medan det var en kollektiv insats hos Ronneby.

Sniff Liljegren tränare i hemmalaget var nöjd efter matchen: – Detta var en fantastiskt skön seger. Vi ändrade lite och spelade lite defensivare än vi brukar men det håller ju inte att släppa in så många mål som vi gjort hittills. Idag är det mycket stabilare och vi gör en bra insats.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *