• Publicerat 17 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under onsdagen spelades ett antal matcher i division 5, bland annat tog Märserum emot BK Union i ett möte mellan två lag som haft det lite kämpigt på slutet.

Matchen hann knappt starta innan Märserum fick en dubbelchans, första avslutet gick i stolpen och på returen var Tim Eilertsen räddande ängel i Union. Efter 6 minuter tar Simon Berntsson emot bollen och spelar fram Linus Olsson som elegant placerar in 0-1 till union. Knappa 10 minuter senare fick Union frispark på offensiv planhalva som slogs av Adam Björnsson till Emil Moberg som skarvade vidare till Simon Berntsson som gjorde 0-2 och hans första mål denna säsongen. Efter detta mål hade Union bra koll på Märserums spel och det skapades inte särskilt många chanser. Sista 10 minuterna av första halvlek brände hemmalaget 2 kanonlägen och Union gick till pausvila med ledning 2-0.

Andra halvlek hade Märserum mycket tryck och missade ett antal bra chanser och när bollen väl kom på mål stod allt som oftast gästernas målvakt Mikael Nyman i vägen för hemmalaget. Reduceringen kom dock i minut 88 då Henrik Nilsson fick på en riktig pärla bakom en chanslös bortamålvakt.

Slutminuterna blev en enda lång kamp där Union missade ett friläge men kunde ändå hålla undan till en seger efter att ha förlorat de tre senaste matcherna.

Bäst i Union var kollektivet med ett extra plus för Erik Olsson och Mikael Nyman medan Märserums bästa spelare var Mikael Johansson.

Simon Berntsson i segrande Union var nöjd efter matchen:
– Detta var grymt viktigt. Skönt att få hänga en balja efter ett antal missar senaste matchen, men idag kändes det mycket bättre. Jag är stolt över alla grabbar som verkligen bestämt sig för att vi skulle ta hem segern och det var längesedan Union segrade här nere.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *