• Publicerat 17 maj, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Ikväll åker Hoby GIF till Spjutsbygds IP för ett intressant möte med IF Trion. Hoby har på fem matcher skrapat ihop åtta poäng och senast blev det en övertygande seger mot BK Union. Inför kvällens match fick vi några ord med Hobys Mikael Trofast.

Seger senast mot Union, kan du ge oss lite tankar om matchen?
– Union borta är alltid en tuff match och det är inte många poäng vi lyckats ta där de senaste åren. Innan matchen hade vi en tydlig plan om att spela snabb passningsfotboll längs marken och jobba med tålamod. Tycker gubbarna går ut och spelar fantastisk fotboll första halvleken men vi kommer inte riktigt till några heta chanser. Andra halvlek flyttat vi fram lite till och får utdelning av David Hildingsson som gör 0-1. Därefter trycker vi på ännu mer och lyckas göra 0-2 med tio minuter kvar. Jag är väldigt nöjd med 3 poäng och framförallt hur vi tar dem.

Hur ser du på er start av serien?
– Vi har nu 8 poäng efter 5 spelade matcher så ser väl ok ut i alla fall. Dock är jag fortfarande väldigt besviken att vi inte fick med oss 3 poäng mot Kallinge borta, där vi i andra halvlek hade otroligt många chanser.

Nu väntar IF Trion, vad har du för uppfattning om deras lag?
– Ja, ikväll väntar den på pappret tuffaste bortamatchen hittills. Trion som kommer från fyran och hade säkert fixat att hänga kvar där i år med. Här gäller det att samtliga är på tårna och har hobyhjärtat med ut på planen.

Vad krävs för att ni ska ta tre poäng?
– Vi siktar ju alltid på seger när vi spelar men här måste samtliga spelare upp på en bra nivå och hålla ett högt tempo. Vi har skapat mycket lägen men haft problem med utdelningen, så kommer det här har vi en god chans att ge Trion en match.

Vad har du för status på spelartruppen?
– Truppen ser bra ut, tyvärr har Timmie Olofsson blivit knäskadad och väntar på magnetröntgen. Annars är de som vanligt ett par gubbar borta för jobb, sjukdom osv. Sen är det spännande att följa David Hildingsson som vi skolade om till forward och som än så länge gjort 10 mål på 5 matcher. Hans bror tippade innan säsongen att han skulle göra minst 30 så bara hoppas det stämmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *