• Publicerat 11 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

I efterdyningarna till Sweden Rock Festival spelades under söndagen en viktig match i Blekingefyran där Olofströms IF tog emot Listerby IK.

Matchen inleddes klart piggast av hemmalaget och man hade även 1-0 inne men målet dömdes bort på grund av offside. Efter 10 minuter kom Listerby in i matchen och skapade en bra chans sedan kommunikationen i hemnalaget lämnade en del i övrigt att önska men avslutet från Sam Ivarsson gick strax utanför.

Efter 15 minuter hade Oif en bra chans men avslutet från hemmalagets forward träffade inte ens mål. Kommande 20 minuter präglades av mer kamp än skönspel och inga direkta målchanser att rapportera om fram till det återstod 5-7 minuter när Listerby skapade ett par bra möjligheter efter passivt försvarsspel i hemmalaget.

Med 2 minuter kvar till pausvilan fick oif åter ett mål bortdömt på grund av offside. Minuten därefter fick Sam Ivarsson friläge igen men räddningen var bra från Admir i hemmamålet. Istället kom ledningsmålet för Oif i minut 45 sedan Marcus Eilertsen lossat stora kanonen och en maktlös målvakt kunde bara se 1-0 placeras in vilket även var pausresultatet.

Andra halvlek hann knappt börja innan Oif sånär lyckades utöka ledningen men inspelet gick förbi samtliga spelare. Därefter tog Listerby tag i spelet och lyfte fram positionerna men utan att skapa några större målchanser. I minut 62 förvaltade Oif en omställning och Valentin Görnert spelade fram Alexander Mattisson till 2-0.

Efter målet så kontrollerade Oif händelserna på ett bra sätt och Listerby saknade heta chanser till reducering förutom vid fasta situationer. Oif kunde förhållandevis enkelt hålla undan till en efterlängtad första seger för säsongen.

Alexander Mattisson var nöjd efter matchen:
– Detta var riktigt skönt och vi behövde verkligen denna segern. Tycker vi gör en bra insats defensivt i andra halvlek där Listerby knappt hade någon farlig chans. Detta kan vi jobba vidare med.

Bäst i hemmalaget var Felix Karlsson och Marcus Eilertsen medan Sam Ivarsson var bäst i Listerby.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *