• Publicerat 16 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Privat

Div 4 herrar

Hällaryd förlorade. Seger hemma för Jämshög.

Anders Giselssons matchplan var att låta Hällaryd ha mycket boll, vilket gästerna haft stora problem med tidigare under säsongen. I inledningen av matchen skapade Hällaryd ett antal bra målchanser men efterhand blev det ett stillastående Hällaryd som allt som oftast valde en matchplan med långa bollar vilket blev enkelt byte för Giselssons mannar i försvarslinjen. Jämshög fick matchen dit dom ville och även om bägge lagen skapade några bra målchanser var ställningen i halvtid 0-0.

I andra halvlek klev Anders Giselsson och lagkaptenen Erik Gustavsson fram och gjorde varsitt mål. Giselsson tråcklade in en halvchans vilket gav härlig energi till hemmalaget som därefter visade upp en stark defensiv och ställde många frågor till Hällaryds anfallsspel, dock ställdes inte frågan kan man tjäna pengar på oddsbonusar? Jämshög tillät inte Hällaryd skapa något nämnvärt och när det återstod 10 minuter av matchen hittade Anders Giselsson lagets lagkapten som snyggt nickade in bollen i mål. Därefter spelade Jämshög stabilt av matchen och Erik Gustavssons 2-0 blev matchens sista mål och till slut en stabil och viktig seger för Jämshög. Det kunde åskådarna på Motorpavallen konstatera när domare Benjamin Gacanin satte pipan i munnen och blåste dagens sista signal.

Efter matchen fick fotbolliblekinge.se några ord med Jämshögs tränare Anders Giselsson:

Det var en viktig match idag. Hur nöjd är du med kvällens seger?
– Otroligt viktig match för vår del där vinst var det enda som gällde för att inte tappa för mycket på lagen ovanför. Nu har vi dels ett bra avstånd nedåt samt häng på toppen.

– Det finns alltid bitar som kan förbättras men jag och alla inblandade är otroligt nöjda med sättet vi tar oss an matchen, ett uppoffrande kollektivt arbete enligt de riktlinjer vi har lagt upp. Känslan efter matchen får 4 av 5 bollar!

Vad tycker du var avgörande för att alla poängen stannade i Jämshögs ägo?
– Många förtjänar beröm idag och det känns missvisande att bara peka ut någon eller några. Vi är en fungerande enhet där alla känner delaktighet och ansvar och det tillsammans med en mentalitet där vi verkligen vågar vinna och älskar kampen är de vinnande faktorerna idag.

– Vi löper mer, har ett fungerande försvarsspel över hela banan, och spelar ett snabbare anfallsspel än Hällaryd idag.

– Lägg sen till att första målet alltid är viktigt, och de marginalerna har vi med oss idag. 0-1 och matchbilden hade varit helt annan. Så lite välförtjänt flyt som extra krydda, avslutar Anders Giselsson till fotbolliblekinge.se.

I och med segern hänger Jämshög på lagen i toppen och ligger på plats fyra medan Hällaryd halkade ner på plats sex i en haltande tabell.

Jämshögs IF

1. Kim Lundqvist
2. Haris Koro
5. Joel Holmberg
6. Joel Gustavsson
7. Anders Giselsson
8. Erik Gustavsson (K)
9. Mirza-Enes Atovic
13. Simon Hoff
14. Elias Perätalo
16. Gabriel Lennartsson
19. Jonathan Stark

Ersättare

4. Erik Plesec 54’
10. Henrik Idung 81’
11. Leo Svensson 87’
17. Jesper Håkansson 75’
21. Lucas Olofsson

Hällaryds IF

1. Anton Önell
3. Herman Persson
4. Lukas Eriksson
5. Martin Olsson (K)
6. Andreas Hörberg
10. Robin Svensson
16. Sebastian Nilsson
26. Johannes Jaldelöw
27. Henrik Olsson
29. Markus Jeppsson
89. Jimmie ”89” Svensson

Ersättare

7. Benjamin Nilsson
19. Isak Eriksson 79’
35. Peter Bengtsson 63’