• Publicerat 29 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under torsdagen spelades Blekingederby i herrarnas division 3 mellan IFK Karlshamn och Sölvesborgs GIF på ett blåsigt och kallt Vägga IP inför 330 åskådare.

Redan i matchens första minut var det nära 0-1 efter en miss i kommunikationen hos hemmalaget men det mynnade bara ut i en hörna. Efter 5 minuter kom nästa bra läge för Sölvesborg men Filip Thomas skott från distans räddades bra av Felix Fast i hemmamålet. Efter den farligheten jobbade sig Karlshamn in i matchen och hade en bra möjlighet efter 17 minuter där vissa spelare ropade på straff men domaren valde att fria.

Resterande del av halvleken kommer inte gå till historien då det var väldigt chansfattigt på båda håll. Bästa chansen hade Adam Larsson på tilläggstid i första halvleken men nicken gick strax över och 0-0 stod sig till paus.

Andra halvlek inleddes med lite övertag för gästande Sölvesborg. Ju längre halvleken gick desto mer kom Karlshamn in i det igen och i minut 57 fick hemmalaget en hörna som slogs in och nickades i mål av en SGIF-spelare och Karlshamn hade ledningen med 1-0.

Efter målet tog Sölvesborg allt mer tag i bollen men Karlshamn fortsatte ligga bra i försvarsspelet. Marcus Ekenberg var nära en kvittering men avslutet gick en bit utanför.

Med kvarten kvar hade IFK en bra omställning men Jonathan Karlssons lobb gick precis utanför mål. Men även gästerna fick ett gyllene läge men Marcus Ekenbergs frispark gick över ribban.

Precis innan full tid var det en situation strax utanför Karlshamns straffområde där Adam Larsson fick en tröjdragning men domaren valde att fria och på hörnan som följde så var Adam nära men återigen gick hans avslut över mål.

I minut 93 kom så situationen som blev mycket omdiskuterad. Gästerna hade bra tryck och hade ett jätteläge på slutet och ett avslut från en Sölvesborgsspelare räddades på mållinjen med armen av en Karlshamnsspelare men domaren blåste aldrig straff och vilda protester utbröt hos gästerna. Protesterna medförde att Adam Larsson och tränare Mikael Bergqvist fick syna det röda kortet och Karlshamn kunde hålla undan till en mycket prestigefull seger.

Timmie Liljegren i hemmalaget var nöjd efter matchen:
– Det känns riktigt bra! Vi har fått till en bra defensiv där alla spelare verkligen ger allt hela tiden. För egen del blir det mer kamp än skönspel men oj vad kul det är att få speltid och gött att vinna!!

Hemmalagets bästa spelare var Jens Sjöström och Timmie Liljegren som verkligen vuxit in i division 3 kostymen medan Sölvesborg inte visade upp några imponerande insatser utan där man måste upp ett par snäpp för att nå division 2 till nästa säsong.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *