• Publicerat 10 juli, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under lördagen spelades en match i blekingefyran där Olofströms IF tog emot Högadal i regnet på Lilla Holje.

Det var hemmalaget som startade matchen bäst och var nära ett ledningsmål redan efter 2 minuter men inspelet räddades av en bortaförsvarare. Fem minuter senare kom hemmalagets forward i friläge men Högadals mittback stod för en fantastisk brytning i eget straffområde. I minut 20 fick Olofström frispark strax utanför Högadals straffområde och i efterspelet av den frisparken spelade Felix Karlsson fram Simon Dani som tryckte in 1-0 för Olofström vilket var rättvist sett till matchbilden.

Det dröjde till halvtimmen spelad innan Högadals första riktiga målchans och det sedan hemmalaget slarvat med passningsspelet på mittplan men Viktor Johansson i hemmamålet räddade. Hemmalaget kom tillbaka och skapade ännu en bra målchans men avslutet gick strax utanför. Precis innan pausvilan kom nästa jätteläge sedan Högadals försvarare missbedömt totalt men Olofströms mittfältare missade friläget. 1-0 stod sig till paus och det var betydligt närmare 2-0 än 1-1 och undertecknad var mycket imponerad över hemmalagets första halvlek som helt klart hade bästa odds inför andra halvlek.

Andra halvlek inleddes med ett dubbelbyte för gästerna och det var startsignalen för en bra period för Högadal och redan efter 3 minuter hade man ett jätteläge att reducera men Viktor Johansson stod för en grym räddning. Första 10 minuterna gick helt och hållet till Högadal som hade ett stort övertag men lyckades inte förvalta chanserna de skapade. I minut 60 stack hemmalaget upp i en kontring som Felix Karlsson sånär placerade in men Mattis Wendel stod för en fin räddning.

Med dryga kvarten kvar fick Kevin Wallin i Högadal syna det röda kortet och gästerna fick avsluta matchen med en man mindre. Efter utvisningen så var det faktiskt Högadal som fortsatte skapa chanser men det blev ingen jättefarlig målchans. Sista 10 minuterna hade Olofström ganska bra koll på händelserna trots att Högadal hade mest boll och Olofström kunde hålla undan till tre oerhört viktiga poäng i nedre delarna av tabellen.

Målskytten Simon Dani var nöjd efter matchen:
– Detta var riktigt skönt! Viktor gör ju en stor match i målet men hela första halvlek är ju grymt bra och vi borde nog ha punkterat matchen där. Skönt att gå in till uppehåll med seger.

Viktor Johansson och Simon Dani var bäst i hemmalaget medan Johan Andreasson var bäst i Högadal.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *