• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under fredagskvällen spelades en viktig match kring den nedre kvalplatsen i division 3 där IFK Karlshamn tog emot Rydaholm. Första 10 minuterna var lite till fördel för hemmalaget Karlshamn och Jonathan Karlsson hade ett bra läge men avslutet nådde inte in i mål. Dock skulle ledningsmålet komma för gästerna Rydaholm som gjorde 0-1 redan i minut 11 på ett skott långt utifrån kanten som inte såg helt otagbart ut.

Efter målet tog Karlshamn tag i spelet och hade ett jätteläge i minut 18 men Timmie Liljegrens avslut gick strax över. Karlshamn fortsatte ha bollinnehavet men man fick ej till det enkla passningsspelet utan spelade tyvärr lite för omständigt. I minut 35 kommer även 0-2 efter en riktigt slarvig passning från en hemmaspelare som resulterade i friläge för Rydaholms spelare. Efter det målet hängde hemmalaget allt mer med huvudet och när de väl hade målchanser så slarvade de oerhört i passningsspelet och 0-2 stod sig till paus.

Andra halvlek inleddes med en betydligt högre press från hemmalaget och det föranledde mer tryck utan skapa några jätteheta chanser första 5 minuterna. Istället slarvade hemmalaget återigen i bakre leden och 0-3 var ett faktum i minut 50.

I minut 55 blev Jonathan Karlsson fälld i offensivt straffområde och domaren pekade på straff för IFK. Straffen slogs av Adam Kaarle men målvakten räddade. Efter straffmissen gick luften ur hemmalaget och ett mycket passivt hemmaförsvar innebar även 0-4 i minut 65.

Sista 20 minuterna spelades bara av utan att det skapades speciellt heta målchanser och Rydaholm kunde besegra ett för dagen mycket blekt Karlshamn med klara 4-0.

Stefan Liljegren i hemmalagets ledarstab var mycket besviken efter matchen: — Detta var inget vidare, det märks så tydligt att vi saknar en renodlad forward samtidigt som vårt försvarsspel inte är bra. Vi bjuder ju på de två första målen och då blir det svårt att vinna. Men efter 4 omgångar i våras hade vi också 3 poäng, vilket vi har de senaste 4 omgångarna så vi ska inte lägga oss ner och dö ännu.

Spelarkritik är lätt att ge en dag som denna då alla hemmaspelare kan betydligt bättre och måste höja sig för att lugga Ronneby på poäng i nästa omgång.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *