• Publicerat 18 augusti, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Under fredagen spelades en mycket viktig match kring det negativa kvalstrecket i herrarnas division 3. Matchen var ett derby på Brunnsvallen i Ronneby där hemmalaget tog emot IFK Karlshamn.

Matchen inleddes med ett lågt stående Karlshamn som lät hemmalaget ha bollen medan Karlshamn ägnade sig åt kontringsspel. De två första målchanserna hade hemmalaget och på hörna efter 5 minuter var det mycket nära 1-0 men Felix Fast i hemmamålet stod i vägen.

Efter den hörnan hände inte mycket kommande period förrän Felix Fast satte igång spelet med en lång inspark som hittade fram till Adam Kaarle som tog sig förbi sin försvarare och avslutade, returen gick ut till Jonathan Karlsson som tryckte in 0-1 i minut 13.

I minut 19 fick Ronneby frispark som slogs in i offensivt straffområde där Ahmed Al Kattah fick en lätt tryckare i ryggen och gick omkull. Domaren pekade på straffpunkten och Jacob Bergström var säkerheten själv och 1-1 var ett faktum.

Efter kvitteringsmålet följde en period med mer kamp än skönspel och bara enstaka chanser åt respektive lag där dock Ronneby hade lite fler och hetare chanser. Matchen fortsatte likadant fram till stopptid på första halvlek när Jonathan Karlsson fixade straff åt IFK som säkert förvaltades av Robin Nykvist och 1-2 var ett faktum när första 45 var spelade.

Andra halvlek började med ett par halvchanser för Ronneby men de fick ej till avsluten som önskat. I minut 55 fick Karlshamn ett friläge som man inte förvaltade utan Andreas Edelmalm i hemmamålet gjorde en bra räddning.

Strax därefter fick hemmalaget frispark som Jacob Bergström nickade i stolpen. Med halvtimmen spelad bröstade Ahmed Al Kattah i hemmalaget fram bollen till Jacob Bergström som hade två bra lägen inom loppet av en minut utan att förvalta dessa.

Även fortsättningsvis hade Ronneby ett stort bollinnehav och skapade ett antal bra målchanser och kvitteringen kom mycket välförtjänt i minut 70 genom den notoriske målskytten Jacob Bergström. Målet kom efter en mycket bra slagen boll där Bergström vann en hård duell mot en bortaspelare och 2-2 var ett faktum.

Målet gav hemmalaget ny energi och hemmalaget Ronneby satsa för ett ledningsmål vilket öppnade vissa ytor för Karlshamn att ställa om på. Det var just en omställning som Jonathan Karlsson utnyttjade och spelade snett bak till Timmie Liljegren som placerade in ledningsmålet till Karlshamn.

Efter detta fortsatte Ronneby ligga på för en kvittering och Jacob Bergström var mycket nära att nicka in kvitteringen men avslutet gick strax utanför.

Kvittering kom däremot i minut 86 efter ett bra förarbete av Adrian Kabashi som spelade in till Ahmed Wasfi och 3-3 var ett faktum i den mörka augusti-kvällen.

I minut 90 var det mycket nära segermål för hemmalaget när hemmaspelarna ville ha straff men istället blev det 4-3 en minut senare när Jacob Bergström visade mycket hög klass när han elegant gjorde segermålet och Ronneby kunde bärga 3 oerhört viktiga poäng i botten.

Målkungen Jacob Bergström var nöjd med segern:
– Detta var riktigt skönt! Vi behövde denna segern och jag tycker verkligen vi förtjänade segern då vi var laget som ville mest i mörkret!

Bäst i Ronneby förstås Jacob Bergström medan Timmie Liljegren var bäst i Karlshamn.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *