• Publicerat 1 september, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: SGIF

Under fredagskvällen spelades seriefinal i herrarnas division 3 där serieledarna Bromölla tog emot andraplacerade Sölvesborg inför storpublik på strandängen.

Matchen började med ett övertag för hemmalaget Bromölla och Sölvesborg drabbades av en tung inledning då man tvingades byta ut Daniel Nilsson pga skada och in kom Johan Harrysson. I minut 9 slet sig Marcus Ekenberg fri och avslutade, målvakten räddade i Bromölla och returen nickades i ribban från egen spelare innan Bromölla lyckades spela iväg bollen. Några minuter kom nästa chans för Sgif sedan en mittback i Bromölla slarvat och Ville Torstensson spelade in till Marcus Ekenberg som inte fick någon bra träff. Nästa målchans hade Bromölla efter ett riktigt mönsteranfall men Andre Reinholdsson avslutade högt över. Efter 25 minuter tog sig Andre Reinholdsson förbi sin försvarare och spelade in till Andre Leandersson som elegant placerade in 1-0 till Bromölla.

Bara ett par minuter senare var det mycket nära 2-0 men gästerna räddade ett par gånger på mållinjen. Efter 37 minuter fick SGIF en bra chans men avslutet var alldeles för tamt. I minut 40 kom även 2-0, denna gång på en omställning som hämtad ur skolboken där Kim Thörnberg elegant hittade Andre Leandersson som placerade in bollen. 2-0 var även resultatet i halvlek där Bromölla var det bättre laget men där Sölvesborg hade ett par bra möjligheter efter slarv i de bakre leden hos Bromölla.

Andra halvlek fortsatte med ett stort bollinehav för Bromölla medan gästerna fick ägna sig åt mestadels försvarsspel och omställningar. Första delen av andra halvlek fortsatte präglas av stort bollinnehav för Bromölla dock utan att skapa några stora chanser att utöka ledningen.

Förutom någon enstaka halvchans för Bromölla fanns det inte mycket att skriva hem om. I minut 80 kom så ett bra anfall från gästerna och Sölvesborg fick ett friläge men målvakten i Bromölla Kristian Önnervik räddade. Med 5 minuter kvar till slutsignalen fick Bromölla ett friläge men Pontus Kamp stod för en bra räddning. Bromölla kunde hålla undan till en väldigt kontrollerad 2-0 seger och nu är division 2 platsen nära till näst säsong.

Jesper Olsson i SGIF var missnöjd:
Riktigt tungt! Vi är för ineffektiva och jag tycker nog egentligen att vi ska ha straff redan efter 5 minuter när eken sliter sig fri, men det är bara att bryta ihop och komma igen.

2-målskytten Andre Leandersson var nöjd efter matchen: Känslan är helt magisk! Tycker vi har full kontroll på matchen och i slutet så känns det som vi spelar av matchen bara! Extra skönt att hänga 2 baljor mot ett Blekingelag! 😉 nu har vi satt oss i en mycket bra sits men ännu är inget vunnet!

Grym laginsats i Bromölla medan Filip Tomas var bäst hos gästerna.

Ola Gunnarsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *