22 juni

Enkel derbyseger för Sölvesborg

Div 3 Sydöstra Götaland, herrar SÖLVESBORG  Gästerna Saxemara fick noll poäng med sig, hemmaseger för Sölvesborg. Sölvesborg mot Saxemara, plats två mot plats elva tabellmässigt. Efter Victor Svenssons mål stod det 1-0 till Sölvesborgs GIF när det var dags för halvtidsvila. I andra halvlek fortsatte hemmalaget att måla och när först Samir Blekic och sen Filip Thomas gjorde mål var fajten slut – Sölvesborg kunde jubla och tacka för tre poäng. Vinst med 3-0. Tabelläge för Sölvesborg är nu plats två och för Saxemara är det plats elva som gäller.

21 juni

Varsin poäng för Ronneby och Växjö United

Div 3 Sydöstra Götaland, herrar RONNEBY  Ronneby tog emot Växjö United på sin hemmaplan. Mötet slutade 1-1. Plats nio i serien mot plats tre. Ronneby mot Växjö United. När halva matchen var spelad, och det var dags för återhämtning – då stod det 0-0. Carl Fagerström gav Ronneby ledningen men Växjö United kom tillbaka och kvitterade till 1-1. När domaren blåste slutsignal stod det 1-1 på resultattavlan. Växjö United ligger på plats fyra tabellmässigt och Ronneby håller till på plats åtta.

16 juni

2-1 och tre poäng till Karlshamn

Div 3 Sydöstra Götaland, herrar RONNEBY  Det var väl värt med en kort resa för Karlshamn. Det blev seger borta mot Saxemara. Saxemara började bäst men det var gästerna IFK Karlshamn som tog ledningen på en omställning där Alexander Pyk var sist på bollen. Efter det tidiga ledningsmålet böljade spelet och bägge lagen hade chanser att sätta bollen i nätmaskorna men efter de första 45 minuterna stod det 0-1. I andra halvlek rivstartade Saxemara och fick bra tryck på gästerna som agerade förvånansvärt passivt. Men det dröjde tills minut 78 innan kvitteringen kom och då var det Hassan Al-Saqr som höll sig framme. Det dröjde dock endast fyra minuter innan nästa mål kom och då var det gästernas Jens Sjöström som satte en snygg frispark i mål. Målet blev matchavgörande och Karlshamn kunde jubla rejält. Man hade besegrat Saxemara med 2-1 när domare Niklas Olsson blåste för sista gången i matchen. Saxemara ligger nu på plats tio. Och Karlshamn ligger på plats fyra i tabellen.

27 maj

Sena mål avgjorde till IFK Karlshamns fördel ”Sjukt gött”

Under lördagen tog IFK Karlshamn emot Växjö United hemma på Vägga IP. Första målchansen hade hemmalaget redan efter 3 minuter efter ett bra jobb av Alexander Pyk men avslutet från Adam Nensen gick rakt på gästernas målvakt. Nästa möjlighet fick gästerna sedan Karlshamn slarvat i försvarsspelet men den rena Växjö-spelaren missade det öppna målet. I minut 12 utnyttjade Jonathan Karlsson i hemmalaget sin snabbhet och fick ett friläge men målvakten i Växjö var ivägen och räddade ut till en resultatlös hörna. Efter detta tog gästerna tag i spelet och hade mycket boll men Karlshamn visade prov på ett mycket bra försvarsspel och tillät inte Växjö skapa speciellt farliga chanser. Växjö fortsatte äga mycket boll men Karlshamn var jättefarligt i sina omställningar. I minut 33 spelade sig Växjö fram till ett kanonläge i straffområdet men Felix Fast stod för en kanonräddning. Efter den räddningen hände det inte något att rapportera om utan det stod 0-0 i paus. Andra halvleks första 15 minuter var en enda lång press mot Karlshamns mål förutom enstaka omställningar på Jonathan Karlsson i hemmalaget, dock ska sägas att Växjö inte skapade några större farligheter förutom ett antal hörnor som blev farliga. Med kvarten kvar blåste domaren straff…

15 maj

Karlshamn tog en stark derbyseger

Under lördagen tog IFK Karlshamn emot Ronneby BK på ett soldränkt Vägga IP i ett nykomlingsmöte i division 3. Det var hemmalaget Karlshamn som fick en riktig drömstart genom Adam Karle som gjorde 1-0 redan i matchminut 3. Efter detta var det en jämn del av matchen där Karlshamn tilläts äga en hel del boll på mittplan utan att bli pressade av gästerna. I minut 25 har Alexander Pyk ett bra avslut men Andreas Edelmalm i Ronnebys mål gjorde en bra räddning, på efterföljande hörna var det mycket nära 2-0 till hemmalaget. Tio minuter senare kom nästa jättechans för hemmalaget men ett bra försvarsspel av Ronneby gjorde att det bara blev en resultatlös hörna. Efter 40 minuter kom Ronnebys bästa chans via ett bra inspel men räddningen från Felix Fasth var bra. Efter den målchansen tog Ronneby hand om taktpinnen och skapade 2-3 ytterligare farligheter och i minut 44 gjorde Ronneby 1-1 genom Jacob Bergström efter en hörna. 1-1 stod sig till paus och får nog anses som rättvist. Inledningen av andra halvlek visade att Ronneby fått luft under vingarna efter det sena kvitteringsmålet men Jonathan Karlsson kontrade vasst i minut 50 men Edelmalm i bortalagets mål var med på…

5 maj

Eken frälste SGIF i tuff drabbning

Sölvesborgs GIF fortsätter sin segersvit i division 3, ikväll kom fjärde raka segern för Mikael Bergqvist gäng. Den på förhand svåra bortamatchen mot Älmeboda/Linneryd blev precis lika tuff som förväntad men SGIF lyckades vinna matchen på ett imponerande vis. Stor matchhjälte blev Marcus "Eken" Ekenberg när han i den 28:e minuten frälste sitt Sölvesborgs GIF. Efter målet och fram till slutsignalen var det en tuff drabbning där de gula korten haglade över framförallt hemmalagets spelare. I slutet av matchen när Älmeboda/Linneryd jagade en kvittering visade SGIF styrka och spelade ett stabilt försvarsspel och tre nya poäng kunde kvitteras ut och SGIF är nu ensam på full pott då Ronneby BK spelade 1-1 mot Gransholms IF.