Nyhet
Måndag 27 jul 2009 11:23 | Ungdom
Hör Amanda Ilestedt
som nu flyttar till Malmö för spel i allsvenska LdB FC
Amanda Ilestedt lämnar Karlskrona FF för spel i Ldb FC. Det har varit en hektisk tid för Ilestedt med spel i landslaget, Gothia Cup och klubblags EM med Ldb FC.
Fotbolliblekinge.se fick en pratstund med Ilestedt inför flytten.Hur är läget?
- Det är bra tack, fast jag är lite sliten i kroppen just nu bara. Kom precis hem från Klubblags-EM med Ldb FC, vi lyckades vinna så det var fantastiskt kul. Det har varit mycket nu på slutet med Gothia Cup och landslagspel, men det har hela tiden varit kul.

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?
- En dag med mycket fotbollsmatcher och bara vinster är en perfekt sommardag för mig.

Du har tagit en ordinarie plats i landslaget, hur känns det?
- Det var inget jag förväntade mig. Speciellt inte att jag skulle spela mittback, jag brukar ju spela på mittfältet. Men det har gått bra, och jag är väldigt glad över att jag fått chansen i landslaget.

Har det hela tiden varit ett mål att spela i landslaget?
- Jo det är klart att man har drömt om det.

Och nu går flyttlasset till Malmö...
- Precis, det känns mycket bra, flyttar när skolan börjar. Ska gå på fotbollsgymnasiet också så det kommer bli mycket fotboll. Ldb ska fixa en lägenhet men det har blivit lite strul så eventuellt flyttar jag in hos brorsan som också bor i Malmö till en början iallafall, men det ska bara bli kul.

Var det många andra klubbar som hörde av sig?
- Jo det var väl en del, men det är inget jag vill prata om utan jag är glad och stolt över att det blev Ldb FC.

Men varför blev det just Ldb FC då?
- Kändes som det bästa alternativet för mig helt enkelt.

När får vi se Amanda i Allsvenskan då?
- Inom en snar framtid hoppas jag. Ska börja att spela med deras B-lag som spelar i division 2 men en gång i veckan ska jag träna med A-truppen och då gäller det att ta chansen och visar vad man går för.

Fotbolliblekinge.se önskar lycka till med allting.
- Tack tack!

Johanna Claesson

SportsEvent365
Buy tickets to every Premier Leauge match

Taggar: Karlskrona FF, Ungdom, Ldb Malmö, Amanda Ilestedt

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Torsdag 24 apr 13:20 | Div 4
Trensums IF spelade ifjol i division 3 men mäktade inte riktigt med att att klara sig kvar utan spelar i år i division 4 Tingsryd. En serie där det blir många nya lag för länets division 4-lag då en hel del Smålandslag återfinns i serien. Kenth Lindgren basar över Trensums tjejer och han ser fram emot seriestarten.

Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 24 apr 12:44 | Div 3
I helgen drar även damernas division 2, 3 och 4 igång, och inför premiärerna känner fotbolliblekinge.se pulsen på några av länets tränare. Först ut är Lörbys division 3-coach Rasmus Oredsson.

Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 24 apr 09:37 | Div 3
På lördag är det dags för Blekingederby, Saxemara tar emot Ronneby på Hejan. Målvakten David Thorngren har varit en viktig pjäs i Saxemaras fina inledning på säsongen. Vi känner tempen på spelarna inför derbyt och först ut är David.

Läs mer (0 kommentarer)

Torsdag 24 apr 09:25 | Div 4
Mikael ”Hebbe” Nilsson avgick som tränare för SGIF-U. Hans ersättare blir SGIF:s målvaktstränare Martin Lundborg. Martin ska utveckla SGIF:s ungdomar och försöka vända den negativa trenden.

Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 23 apr 16:34 | Div 4
2005 gjorde Robin Bjälkenborn debut i Mjällby AIF då han hoppade in i en match i Superettan. Det blev dock ingen längre sejour för mittfältaren som efter tiden i MAIF representerat såväl SGIF, Sölve som Winnö IF. Nu har han dock gjort klart med en ny klubb.

Läs mer (0 kommentarer)

Onsdag 23 apr 12:25 | Allsvenskan
Krogskandalen kring Mjällby AIF snurrar vidare. I dagens Kvällsposten talar David Löfquist ut. Men nu träder flera krogbesökare fram och säger att de såg honom inne på nattklubben Teaterbaren.

Läs mer (1 kommentarer)

Onsdag 23 apr 10:59 | Div 4
Mikael ”Hebbe” Nilsson väljer att avgå som tränare för SGIF-U. Efter två inledande förluster har han valt att kliva av tränarposten. Men enligt "Hebbe" var det inte resultatet som orsakade det plötsliga avhoppet.

Läs mer (3 kommentarer)

Tisdag 22 apr 21:35 | Allsvenskan
Anton Dahlströms drömmål frälste Mjällby i U21 mot BK Häcken. Med 20 sekunder kvar bombade Dahla in bollen från 35 meter, segerresultatet 2-1. - Det var en skönt träff, jag har tränat en hel del på frisparkar, säger Anton Dahlström. Häcken var det...

Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 22 apr 14:44 | Div 3
17-årige talangen Sam Johansson låg bakom Saxemaras 3-1 seger senast mot Älmhult. Det var hans första match från start i division 3 och han avgjorde med sina två mål.

Läs mer (0 kommentarer)

Tisdag 22 apr 13:25 | Allsvenskan
Mitt i "krogskandalen" spelar Mjällby ikväll mot Häcken i U-21 serien. En som ska spela är Marcus Ekenberg som inte fått starta en enda match i årets Allsvenskan och fått lite speltid. Han kommenterar även händelsen när ett par Mjällbyspelare var ute på krogen dagen innan matchen mot Häcken.

Läs mer (6 kommentarer)


Kommentarer (0)
Ingen har kommenterat den här artikeln ännu.
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Som en säkerhetsåtgärd för oss och dig som besökare kommer ditt ip-nummer att sparas tillfälligt i samband med att du skriver ett meddelande.
Fler nyheter
Tor 24 apr 10:31  |  Krönika
Derbydags!
Tor 24 apr 09:25  |  Div 4
Lundborg tar över SGIF-U
Ons 23 apr 10:59  |  Div 4
"Hebbe" avgår