Nyhet
Torsdag 25 okt 2012 11:14 | Div 2
Nomineringarna i Unibet 2:an
De bästa spelarna under årets säsong i division 2 har nu utsetts i tävlingen Unibet 2:an. Karlskrona AIFs Kristian Petersson är en av de nominerade från Östra Götaland, övriga är Peter Jansson och Peiman Eliassi, båda Oskarshamns AIK, och Johan Karlefjärd, Husqvarna FF.

I Södra Götaland, där Sölvesborgs GoIF spelade är följande spelare nominerade: Jonas Käck, Calle Genberg, båda IS Halmia, Marcus Rietz, Ramlösa Södra FF och Labinot Syla, Tvååkers IF, är Södra Götalands bästa division 2-spelare 2012. Nu gör de upp om utmärkelsen Sveriges bästa division 2-spelare, i tävlingen Unibet 2:anNu gör de upp om utmärkelsen Sveriges bästa division 2-spelare.– Det stod och vägde mellan Ambjörn Lennartsson och Peter Jansson i kategorin bästa målvakt, där Jansson drog längsta strået. Sedan måste jag nämna Peiman Eliassi som är en jättetalang med en enorm kämpaglöd. Hans framtid ser mycket ljus ut, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

– IS Halmia har i år två starka kandidater och vinnare. Målvakten Jonas Käck har varit en starkt bidragande faktor till lagets fina säsong, med bara 20 insläppta mål, samt Calle Genberg som mäktat med hela 22 mål under säsongen. Sedan måste jag också nämna Labinot Syla som sett riktigt stark ut i år på mittfältet och också varit målfarlig med 12 fullträffar i år, säger Jonas Nilsson.

Peter Jansson, Kristian Petersson, Johan Karlefjärd, och Peiman Eliassi tävlar nu mot spelarna i Sveriges övriga division 2-serier om titeln ”Sveriges bästa spelare i division 2”. Vinnarna presenteras i början av november.

Tävlingen Unibet 2:an firar 10 år och har under årens lopp belönat de spelare och klubbar som utmärkt sig i fotbollens division 2. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan tävlingen startade har Unibet delat ut över femhundratusen kronor till Sveriges division 2-föreningar.

Östra Götalands bästa division 2-spelare 2012 är:
Bästa Målvakt: Peter Jansson, Oskarshamns AIK
Bästa Back: Kristian Petersson, Karlskrona AIF
Bästa Mittfältare: Johan Karlefjärd, Husqvarna FF
Bästa Anfallare: Peiman Eliassi, Oskarshamns AIK

Södra Götaland
Bästa Målvakt: Jonas Käck, IS Halmia
Bästa Back: Marcus Rietz, Ramlösa Södra FF
Bästa Mittfältare: Labinot Syla, Tvååkers IF
Bästa Anfallare: Calle Genberg, IS Halmia

Bästa spelare i Sveriges övriga division 2-serier:
Norrland
Bästa Målvakt: Dejan Dimoski, Anundsjö IF
Bästa Back: Modou Saine, Anundsjö IF
Bästa Mittfältare: Sam Johnson, Härnösands FF
Bästa Anfallare: Ahmad Khreis, Selånger FK

Norra Svealand
Bästa Målvakt: Gabriel Bulut, Valsta Syrianska IK
Bästa Back: Marcus de Bruin, Sollentuna United FF
Bästa Mittfältare: Pontus Silfver, Hudiksvalls FF
Bästa Anfallare: Sencer Soguk, Valsta Syrianska IK

Södra Svealand
Bästa Målvakt: Mirhad Abdijanovic, Carlstad United BK
Bästa Back: Pontus Nordenberg, Nyköpings BIS
Bästa Mittfältare: Paul Torres, Nyköpings BIS
Bästa Anfallare: Vedran Benca, Värmbols FC

Västra Götaland
Bästa Målvakt: David Stenman, Torslanda IK
Bästa Back: Fredrik Brändén, IFK Uddevalla
Bästa Mittfältare: Magnus Lagerin, Tibro AIK FK
Bästa Anfallare: Robin Örtendahl, Torslanda IK

Bli kund hos Unibet och få 120% i bonus upp till 1200 kr


SportsEvent365
Buy tickets to every Premier Leauge match

Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:

Lördag 19 apr 20:04 | Div 4
Rödeby åkte idag till Bredasjön för att möta ett starkt Sillhövda på bortaplan. En match som blev för svår för Rödeby då man inte var med alls i första halvleken enligt tränaren Niklas Andersson.

Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 19 apr 19:38 | Div 5
AIK Atlas slog idag Backaryd hemma på Stavsvallen. Det var en match som började jämnt men till slut tog Atlas hem segern och de tog även över ledningen i tabellen. AIK:s tränare Alf Svensson var väldigt nöjd efter matchen.

Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 19 apr 17:01 | Allsvenskan
Påskdagen förgylls med allsvensk fotboll på Guldfågeln Arena. IFK Göteborg åker rakt igenom landet för att ställas mot ännu obesegrade Kalmar FF.

Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 19 apr 15:42 | Div 4
Jämjö nämns som en av favoriterna till seriesegern i blekingefyran och idag var det dags för en tuff match mot Nättraby. Trots hemmaplan för Jämjö var det Nättraby som bärgade alla tre poängen vilket Jämjös Elias Anessiadis inte var så nöjd över.

Läs mer (1 kommentarer)

Lördag 19 apr 15:01 | Div 5
AIK Atlas vann i premiären mot Ramdala/Torhamn och frågan var om påskaftonens match mot Backaryd skulle mynna ut i tre nya poäng och superstart för Atlas som senast säsongerna haft det lite tungt. Fotbolliblekinge.se fick några ord om matchen med Alf Svensson, tränare i Atlas.

Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 19 apr 09:24 | Div 4
Påsken är i full gång och en hel del matcher har spelats under skärtorsdagen och Långfredagen. Här kommer en sammanställning på matcherna så här långt. Här kommer herrarnas division 4-6.

Läs mer (0 kommentarer)

Lördag 19 apr 08:57 | Allsvenskan
Påsken är i full gång och en hel del matcher har spelats under skärtorsdagen och Långfredagen. Här kommer en sammanställning på matcherna så här långt. Vi börjar med Allsvenskan och herrarnas division 2 och 3.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 18 apr 19:30 | Div 3
Saxemara lyckades vinna borta mot Älmhult. Det var en stark seger och man startade med två egna produkter, Jacob Gummesson född 1998 och Sam Johansson född 1997 den sistnämnde var huvudrollsinnehavare och sköt segern till Blekingelaget med sina två mål. Något som gladde tränaren Jens Wedeborg.

Läs mer (1 kommentarer)

Fredag 18 apr 18:47 | Dam Div 1
I dagens seriepremiär i damettan tog Asarum IF FK emot Växjö DFF i Asarum. Ett hårdsatsande Växjö som siktar på att ta klivet upp i Elitettan den här säsongen. Men det var Asarum som förde spelet, hade mest boll och skapade fles målchanser, dock förlorade man snöpligt i den 88:e minuten. Asarums mittfältare Maja Ericsson är besviken efter förlusten men positiv inför nästa match.

Läs mer (0 kommentarer)

Fredag 18 apr 18:25 | Div 3
Efter en seger i premiären förra helgen mot Tollarps IF blev det idag en förlust i hemmapremiären på Svarta Led mot IFK Hässleholm. Efter många om och men lyckades IFK hålla undan och besegra SGIF. En missnöjd Gustav Svensson ger sin syn på matchen.

Läs mer (0 kommentarer)


Kommentarer (0)
Ingen har kommenterat den här artikeln ännu.
Skriv kommentar

Titel:


Brödtext:


Du är inte inloggad men om du vill kan du skriva en kommentar ändå:

Vad heter du?

Som en säkerhetsåtgärd för oss och dig som besökare kommer ditt ip-nummer att sparas tillfälligt i samband med att du skriver ett meddelande.
Fler nyheter
Lör 19 apr 20:04  |  Div 4
Andersson efter Rödebys förlust
Lör 19 apr 17:01  |  Allsvenskan
Första hemmavinsten sökes
Fre 18 apr 18:25  |  Div 3
Händelserik match på Svarta Led